Positiva tankar.

Jag lyssnade igår på en intervju med Lars Bern på SwebbTV. Han tror att EU kommer försvagas och eventuellt i förlängningen återgå till att bli mer av en ren handelsunion igen. Att nationalstaterna återfår makt och status i Corona-krisens fotspår. Detta p.g.a att EU visat sig vara ohjälpsamt och att vårt land fått klara krisen på egen hand. Att när det väl gäller, när en kris är över oss får vi ingen vidare hjälp av EU.

Vi får väl se…

Det skulle vara positivt om EU försvagades. Om nationerna återfick sin halvt förlorade suveränitet. Ju längre bort makten tas desto sämre är det. Desto större orättvisor och inskränkningar i den personliga friheten kommer det innebära.

Jag tvivlar dock. Tyvärr…

…men, trots att jag tvivlar så är det skönt att höra att det skulle kunna finnas positiva effekter av denna kris. Att den faktiskt kanske inte enbart är av ondo.

Man kan om man vill se fler positiva möjligheter i detta mörker, om inte i politiken så kanske på en individuell nivå. Kanske kan vi ta oss tid till sådant vi försummat. Kanske kan vi använda denna tid av minskad arbetsbelastning till att få ordning och reda i våra hem. Att rensa ut allt gammalt skräp. Eller att bara slappa och stressa ned. Att ta långa sköna skogspromenader. Att umgås med våra barn och hitta på saker med dem, utomhus. Att titta upp mer från våra skärmar. Att se varandra mer.

Ibland (ofta…eller kanske rent av alltid?) blir saker vad man gör dem till. Man kan iaf försöka. Man får göra det bästa av situationen. Påminna sig om att tänka positivt helt enkelt.

En promenad i skogen är aldrig fel.

2 kommentarer

  1. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
    Vi behöver alla ta vara på de tillfällen som ges. En en individuell kontemplation i den underbara svenska naturen är att föredra gentemot politiska egoistiska krafter. De som strävar efter makten och inte bryr sig om individen som är grunden för deras maktutövning.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s